Bewegend leren

Bewegend leren, een term waar je in het onderwijs vast wel eens van hebt gehoord. Maar wat is het nou eigenlijk? Het aanbieden van lesstof op een geheel eigen en vernieuwende manier. AssistentStudent heeft hierover nagedacht: De Bewegend Leren module! 

"Ik ben heel geïnteresseerd in bewegend leren maar weet niet hoe en ik ben bang dat het veel tijd in beslag neemt"
-Groepsleerkracht -

De drempel

Vanuit onderzoek uitgevoerd door een van de mede oprichters van AssistentStudent op de Hogeschool van Amsterdam kwam naar voren dat veel groepsleerkrachten ontzettend geïnteresseerd zijn in het dynamisch aanbieden van de lesstof, echter weten ze vaak niet hoe, op welke manier en hoe tijdrovend het gaat zijn.

Onze module

Samen met een team bestaande uit 3 vakleerkrachten lichamelijke opvoeding heeft AssistentStudent een bewegend leren module ontwikkelt waar wordt meegedacht en vervolgens wordt uitgevoerd. Meer weten? Lees hieronder meer of neem direct contact op!

Onze ontwikkelaars

Onze module is ontwikkelt door een team van meerdere docenten lichamelijke opvoeding met meerdere jaren ervaring in het onderwijs met zowel lesgeven als het aanbieden van bewegend leren interventies. 

Noa Frisch

Docent lichamelijke opvoeding

Ik heb mijn expertise in het bewegingsonderwijs gekoppeld aan de lessen in de bewegend leren module om een mooie brug te maken tussen het leren en het bewegen. Bewegend leren is de manier om zowel de cognitieve als motorische ontwikkeling te stimuleren bij kinderen. Ik vind dat de module meer toegankelijkheid creëert waardoor de drempel om te starten lager wordt voor alle leraren.

Deveny Stijnman

Docent lichamelijke opvoeding

Ik heb mijn vakkennis vanuit de praktijk geprobeerd te koppelen aan laagdrempelige oefeningen.Voor ~Team AssistentStudent heb ik het spellenboek ontwikkelt. Denk hierbij bijboorbeeld aan spelletjes op het schoolplein Deze spellen kunnen gemakkelijk gekoppeld worden aan de theorie uit de klas. Door de lesstof te koppelen aan beweging heeft dit zowel een positieve werking op motorisch, cognitief en sociaal-emotioneel gebied van de leerlingen. 

Youp Timmermans

Docent lichamelijke opvoeding

Als mede-oprichter en docent lichamelijke opvoeding, denk ik dat bewegend leren een sleutel kan zijn om leerlingen meer in beweging te krijgen. Ik ben al meerdere jaren actief als vakleerkracht en daarnaast heb ik me veel bezig gehouden met het testen van bewegend leren interventies in de praktijk.

Wat past bij jou school

Bewegen en leren in 1 module. Wat ons betreft de manier om kinderen gedurende de schooldag meer aan het bewegen te krijgen. Kies welk pakket het beste bij jou school past. De instapklare online module waarbij je binnen 48 uur met je leerlingen aan de slag kunt of, de op maat gemaakte online module + AssistentStudent, waarbij al het werk uit handen wordt genomen. Beide modules hebben maar 1 doel, leerlingen zowel cognitief als motorisch te stimuleren gedurende de schooldag.

eerste jaar -50%

De online module

200 / jaar
  • Toegang tot onze online module
  • Meer dan 100 beweegactiviteiten voor de lesstof
  • meer dan 100 instructies voor leerling en leraar
NIEUW

Online module + AssistentStudent

Op aanvraag
  • Toegang tot onze online module
  • Alle beweegactiviteiten gegeven door onze gymleerkachten
  • Meer dan 100 beweegactiviteiten en instructies

In de praktijk

De leerlingen in beweging krijgen, wie wil dat nou niet. De door ons ontwikkelde bewegend leren module is gestart vanuit een visie met een drietal kernpunten. De kernpunten in samenwerking met ons enthousiasme om leerlingen te helpen ontwikkelen is de basis van de module. 

"Het plezier straalt ervan af terwijl ze aan het oefenen zijn met rekenen!"
-Groepsleerkracht-

Meld je nu aan