over assistent
student

We streven ernaar ons onderwijs op de best mogelijke manier aan te bieden, binnen en buiten het klaslokaal. De missie van AssistentStudent is om een plek te creëren waar leerlingen/studenten zich veilig voelen om obstakels aan te pakken en al hun doelen te bereiken. We bieden verschillende mogelijkheden om leerlingen/studenten de beste versie van zichzelf te laten zijn en tegelijkertijd plezier te hebben.

Wat te verwachten Als student

De werkzaamheden waar een AssistentStudent onder andere voor ingezet kan worden is als helpende hand in de klas. De docent kan niet overal tegelijk aanwezig zijn, maar er zijn wel meerdere leerlingen met vragen. De student kan op dit moment mooi vragen van deze leerlingen beantwoorden. Ook kan de student dienen als pleinwacht of helpen bij het voorbereiden van de eindmusical. Een multifunctionele helpende hand dus! Op deze manier helpen de studenten de werkdruk in het onderwijs te verlagen, maar helpen zij ook om de opgelopen achterstanden weg te werken. Wij zijn de contactpersoon tussen de school en de student. Wij zorgen ervoor dat de student klaar is voor de werkzaamheden die hij/zij gaat doen. Het verschilt per school hoeveel een student kan werken. Het kan zijn dat een school alleen in de ochtend een student nodig heeft, maar het kan ook zo zijn dat een school de gehele lesdag een student nodig heeft.

band met de leerling

Naast de hulp die je biedt aan de leerkracht ben je ook een spreekpaal voor de leerling. Dit betekent dat je helpt als ze ergens meezitten of iets niet leuk vinden, dit wordt natuurlijk ook altijd teruggekoppeld aan de leerkracht. Jij als student staat in leeftijd dichter bij de leerlingen dan ouders of de leerkracht zelf. Dit maakt dat sommige leerlingen makkelijker en sneller naar je toe zullen trekken en je ook dient als vertrouwd persoon. De band die je met leerlingen opbouwt vinden wij daarom ook erg belangrijk. Zowel een school als Student kunnen zich aanmelden via de website en om meer informatie vragen. Vervolgens zullen wij contact met u opnemen om een plan op te stellen hoe we te werk zullen gaan.

recenties

Ik vind het werken bij AS niet als werk voelen. En ik denk dat iedereen daar wel naar zoekt
Je bent lekker actief bezig buiten en gezellig met de kinderen aan het spelen. Het is erg afwisselend, omdat er elke pauze weer andere kinderen komen. Ook gaat de tijd super snel voorbij, door de korte pauzes van de kinderen en doordat je zo veel mogelijk probeert te doen met de kinderen in de pauze. Tijdens de pauze leer je de kinderen nieuwe spellen aan en speel je die met ze mee. En soms leren de kinderen juist jouw nieuwe spellen aan wat super leuk is 🙂 wat ik zo leuk vind aan het werk is wanneer ik de kinderen de spellen die ik ze aanleer zelf zie spelen en dat de kinderen zelf super creatief zijn met oplossingen en spellen bedenken. Ook bouw je echt een band op met de kinderen en komen ze elke week naar je toe om weer een leuk spel te doen, maar ook om wat leuks aan je te vertellen en dat maakt het voor mij vaak nog even leuker.

Kim

Student

Ik vind werken bij AssistentStudent heel fijn. Het is makkelijk te combineren met studie, want in principe ben je om 2 uur ’s middags klaar waarna je weer kan studeren. Daarnaast vind ik het leuk werk, ik werk zelf meer in de klas dan op het plein, maar dat vind ik eigenlijk alleen maar leuker! Het contact met de kinderen en de band die je met ze opbouwt is mooi om mee te maken. Al met al een heel leuk bijbaantje!

Silke

Student

Het werk bij AssistentStudent is echt aan te raden zoveel waardering vanuit de school en de kids, je wordt op een leuke en positieve manier benaderd door de scholen. Qua leidinggevende is het ook heel makkelijk communiceren en klasse geregeld.

Bas

Student

Het werken bij AssistentStudent is erg flexibel! Ik kan makkelijk met de school afspreken welke dagen en uren ik kom, dit geeft mij veel bewegingsvrijheid tijdens mijn studie.

Jennifer

Student

Het werken voor/als assistent student heb ik als erg fijn ervaren. Het organiseren van spelletjes op het schoolplein werd altijd enthousiast ontvangen. De waardering die de kinderen hebben, maakt het werk dan ook nog leuker. Daarnaast verliep de communicatie tussen werkgever en werknemer goed en krijg je een fijn salaris!

Sophie

Student

Via Assistent Student heb ik een mogelijkheid gekregen om mijzelf verder te ontwikkelen binnen het onderwijs. Ik vind het fijn om leerlingen te kunnen begeleiden in hun leerproces. Niet alleen ben ik zelf erg enthousiast over het bewegend leren maar ik krijg ook veel waardering vanuit de school en de docenten. Ik ben blij dat ik op deze manier mijn steentje bij kan dragen.

Noa

Student

Ik heb een paar maanden bij Assistentstudent gewerkt. Wat zo leuk is om te werken bij Assistent Student is vooral dat je echt deel uit maakt van het team op de school waar je werkt. Je krijgt daardoor super veel verantwoordelijkheid en gezelligheid. Je merkt ook dat alle kinderen op die basisschool het super leuk vinden dat je daar bent en echt naar hun pauze uitkijken. Ook leer je ontzettend vee over het basisonderwijs en kan dit goed helpen met de studie die je doet.

Jesse

Student

Ik vind het werk gewoon erg leuk omdat je elke dag met kinderen werkt en ook best uit je comfortzone daarbij komt. Je wordt altijd wel vrolijk door de doelgroep, zeker de kleintjes. En je krijgt er voldoening van, je wordt gewaardeerd. Verder zijn de werktijden natuurlijk gewoon fijn omdat je gewoon de schooluren volgt, dus je hebt in de middag altijd nog tijd om ook aan je studie of iets anders te zitten.

Max

Student

Meld je nu aan