fbpx

Wij als AssistentStudent zijn de contactpersoon tussen de school en de student. Wij zorgen ervoor dat de student klaar is voor de werkzaamheden die hij/zij gaat doen. De werkzaamheden waar een AssistentStudent onder andere voor ingezet kan worden is als helpende hand in de klas. De docent kan niet overal tegelijk aanwezig zijn, maar er zijn wel meerdere leerlingen met vragen. De student kan op dit moment mooi vragen van deze leerlingen beantwoorden.

Ook kan de student dienen als pleinwacht of helpen bij het voorbereiden van de eindmusical. Een multifunctionele helpende hand dus! Op deze manier helpen de studenten de werkdruk in het onderwijs te verlagen, maar helpen zij ook om de opgelopen achterstanden weg te werken.

Het verschilt per school hoeveel een student kan werken. Het kan zijn dat een school alleen in de ochtend een student nodig heeft, maar het kan ook zo zijn dat een school de gehele lesdag een student nodig heeft.

Naast de hulp die je biedt aan de leerkracht ben je ook een spreekpaal voor de leerling. Dit betekent dat je helpt als ze ergens meezitten of iets niet leuk vinden, dit wordt natuurlijk ook altijd teruggekoppeld aan de leerkracht. Jij als student staat in leeftijd dichter bij de leerlingen dan ouders of de leerkracht zelf. Dit maakt dat sommige leerlingen makkelijker en sneller naar je toe zullen trekken en je ook dient als vertrouwd persoon. De band die je met leerlingen opbouwt vinden wij daarom ook erg belangrijk. Zowel een school als Student kunnen zich aanmelden via de website en om meer informatie vragen. Vervolgens zullen wij contact met u opnemen om een plan op te stellen hoe we te werk zullen gaan.